Vad händer på färjan?

Att åka på en resa med en färja som tar en från Sverige till Finland är både roligt och spännande. Finlandsfärjor är stora fartyg fulla av äventyr, och det finns massvis att göra för barn och vuxna i alla åldrar.

Om du aldrig har åkt på en Finlandskryssning är det absolut någonting du ska testa, bara för att upplevelsen är så fantastisk. För att du ska få veta lite mer om exakt vad som händer på en sådan här kryssning, har vi summerat vad man vanligen kan göra på båten:

  • Spelmaskiner! Alla båtar som rör sig över havet har spelmaskiner, och dessa är både enkla och roliga att leka med, och det kostar inte mycket att spela. Du lägger i en peng och sedan spelar du tills maskinen rasslar till och flera pengar ramlar ut. Eller så får du inga pengar tillbaka alls, och går på minus. Men misströsta inte för det, det är spelandet som är det roliga.
  • Dans! Att åka på kryssning för att dansa är inte alls ovanligt. Vanligen finns det flera dansgolv, med allt från lite yngre radiomusik till dansband för äldre. Oavsett vilken dansstil som du tycker mest om kommer du att hitta vad du gillar på båten, och du kan dansa hela natten lång. Med alkohol, utan alkohol, det är ditt val, men ett som är säkert är att dina fötter kommer vara trötta efter denna resa, eftersom du inte kommer kunna hålla dig från att dansa.
  • Fest! Även om du inte är den som dansar kommer du garanterat att uppleva en stor fest. De stora båtarna som åker över havet är kända för sina fester, och många har otroligt roligt när de tillsammans med vänner fyller sina glas för en riktig festkväll. Baren har öppet hela natten lång, och om du önskar kan du beställa drinkar som smakar fantastiskt.
  • Taxfree. Många åker på dessa båtar bara för att handla billigt på taxfree. Parfym, alkohol, tobak är vad folk vanligen handlar, men utbudet är större än så. Att det är billigt gör också att du kan tjäna multum på att handla in dig på massa roliga saker, eftersom det vanligen inte kostar så mycket att åka med båten.
  • Bollhav! Barnen ska självklart också få njuta av resan och det kommer de garanterat att göra om du tar dem till bollhavet. Det finns nog ingen båt som inte har detta, och barnen älskar det. Utöver det finns det självklart massvis som barnen kan leka med, och oftast kan du lämna de själva i lekrummen som övervakas av personalen. På så vis kan de ha en rolig stund, samtidigt som du sysselsätter dig med någonting annat trevligt.
Det finns som sagt mängder av saker att göra på dessa kryssningsfartyg, och en trevlig resa är någonting du garanterat kommer att få. Om du är lite sjörädd och orolig för att någonting ska hända på båten kan vi lugna dig med att dessa resor är trygga och att det är ytterst ovanligt att en båt så stor sjunker.